Jótékonysági bál

Kedves Szülők, Kedves Támogatóink!

A második alkalommal megrendezett jótékonysági bálunk sikeres megszervezéséhez nyújtott segítségüket, adományaikat, támogatásukat köszönjük.

A Magyar László Gimnázium közössége

previous arrow
next arrow
Slider

Kiválók kirándulása

          A diákok között csak „stréber kirándulásnak” nevezett, egynapos jutalomútra idén 2018. szeptember 28-án került sor. A kiránduláson résztvevő tanulók ez alkalommal délnyugatnak vették az irányt.

          Első állomásként ellátogattak a Tettyei mésztufa-barlangba. Ebben a Pécs szélén található egyedülálló geológiai képződményben mintegy 243 méteres gyalogtúrán vehettek részt. Az idegenvezető elmondta, hogy az 1900-as években ijesztgetésre használták a járatokat (a pokol kapujaként emlegették), később pedig a pécsi ifjak kedvelt szórakozóhelyévé és titkos főhadiszállásává váltak az üregek.

          A második megálló már Pécs belvárosában volt. Először a főtértől nem messze lévő zsinagógában, majd a tőle pár saroknyira található Csontváry kiállítás festményeiben gyönyörködhettek a nebulók.

          Ezek után egy szűk egyórás szabadprogram következett, amit leginkább étkezési célokra hasznosítottak az MLG-sek.

          A szabadidőt követően felkeresték a szintén helyben lévő Cella Septichora Látogatóközpontot. A 2000-ben az UNESCO által a világörökség részévé nyilvánított sírkamrák érdekes és látványos képet festettek magukról.

          A pécsi barangolást követően a csoport Tenkes kapitányának vára felé eredt. A siklósi várban egy csoportvezető kalauzolta a középkori kínzások világába az odalátogató gimnazistákat. A diákoknak igen gyomorforgató, felkavaró történeteket tolmácsolt, mint például a kínvallatás különböző fázisainak rejtelmei és a hozzájuk tartozó elmaradhatatlan kellékek (pl.: fogók, csipeszek, bárdok és a legfélelmetesebbek, a karók), a megszégyenítések sokszor vicces mivoltja (leginkább a különféle kalodák segítségével), illetve a várbörtönök „komfortossága” került még terítékre.

          A várbeli kiruccanás után, az utolsó etapot egy villányi fagyizás jelentette.

          A kirándulók kimerülten, ám felejthetetlen élményekkel gazdagodva tértek haza.

Pénzügyi és vállalkozói témahét

Programok:
– NAV előadás az adózásról és a NAV szerepéről, vám és pénzügyőrök előadásai
– Lubik Magdolna előadásai a munkabérről és a munkaviszonyról
– Jákli János előadásai a hitelezésről és a diákhitelről

Jótékonysági bál

Kedves Szülők, Kedves Támogatóink!

Az első, hagyományteremtő céllal megrendezett jótékonysági bálunk sikeres megszervezéséhez nyújtott segítségüket, adományaikat, támogatásukat köszönjük.

A Magyar László Gimnázium közössége