Arhívum


Iskolánkról szóló cikk

A Menedzser praxis Pedagógiai és Módszertani Tanácsadó című kiadványának 2018 májusi számában megjelent az iskolánkban megvalósításra kerülő Boldogságórákról szóló cikk.

Papírgyűjtés

A 2018 tavaszán rendezett papírgyűjtésen összesen 21 059 kg papír gyűlt össze. Az alsó tagozatosok 14 387 kg, a felső tagozatosok 6672 kg papírt gyűjtöttek.

Köszönjük mindazok munkáját, akik hozzájárultak az iskolai papírgyűjtéshez!
osztálypapír tömege [kg]
1.a1443
1.b533
1.c1040
2.a3366
2.b446
2.c759
3.a2017
3.b801
3.c683
4.a1802
4.b1291
4.c206
5.a676
5.b1758
5.c345
5.d304
6.a561
6.b251
6.c212
7.a1001
7.c503
7.d68
8.a514
8.b375
8.c104

Digitális témahét

A 6.c osztály a Digitális témahéten e-bookot készített, melynek elkészítéséhez új program és alkalmazások használatát tanulták meg.

A könyvben bemutatják tudásukat matematika, magyar, angol tantárgyakból. A fejezetekhez készítettek szófelhőt, gondolattérképet, ezáltal fejlődött digitális tudásuk.

Az elkészített alkotások megtekintéséhez a Kotobee Author program szükséges, mely letölthető a www.kotobee.com oldalról.

Gyerekek e-book fájljai

Fotók az alkotásokból:

Digitális témahét

A 2.a osztály egész héten a digitális témahét és a költészet jegyében dolgozott magyar és ének órán, az önálló tanulás és a kulturális foglalkozás idején, sőt a technika órán is. Leírták szépírással a kedvenc versük egy részletét, megnézték hogyan készül egy robot 3D nyomtatóval, megismekedtek a scratch programmal. A szülők és testvérek segítségével készült kedvenc-vers-videókat gyermekek, szülők és vendégek együtt nézték meg. Végül önállóan elkészítették vers illusztrációjukat scratchben. Örömmel dolgoztak, sokat ügyesedtek.

Képek:

Videók – La Fontaine A holló és a róka című meséje alapján készült scratch programok:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20


Aranyseprű verseny

plakát >>

Mézes reggeli

November 22-én a Jenei méhészet látogatott el iskolánkba a mézes reggeli kezdeményezés keretében.

tovább >>

Papírgyűjtés eredmények

2017. október 17-én és 18-án megtartottuk őszi papírgyűjtésünket.
Összesen 30 357 kg papír gyűlt össze.
Az alsó tagozatosok 19 136 kg, a felső tagozatosok 11 221 kg papírt gyűjtöttek.

Köszönjük mindenki munkáját, a lelkes gyűjtögetést!

Osztályonkénti eredmények

Ajtó szépségverseny

Iskolánkban októberben ajtó szépségversenyt szerveztünk. Az osztályoknak a saját tantermük ajtaját kellett feldíszíteniük kreatív, ötletes módon. Az ajtónak a munkára utaló, figyelmet felkeltő címet kellett adni. Nagyon szépen kidolgozott munkák születtek. Köszönjük az osztályfőnökök és a tanulók aktív részvételét!

Ajtók megtekintése

Föld napja

A Föld napján hat alsós osztály kisdiákjai az Oscar-díjas film, a Mindenki kórusának felvételére Bagdi Bella és Kovács Zoltán dalát adták elő a Püspök utcai iskola tornatermében. Ezzel csatlakoztak az Énekelj a Földért kezdeményezéshez!

Gratulálunk nekik és tanáraiknak!


Víz világnapja

A Beszédes József Általános Iskolában hagyománya van a tavasszal megrendezésre kerülő Iskolanapnak, melyet az utóbbi években március 22.-hez a Víz világnapjához kapcsoltunk. A gyerekek a délelőtti vetélkedők során megismerkedhettek iskolánk névadójának életével, a víz körforgásával, Magyarország hídjaival, vízzel kapcsolatos közmondásokkal.

Az idei évet Beszédes emlékévnek nevezzük, hiszen 2017-ben ünnepeljük Beszédes József születésének 230., halálának 165. évfordulóját, valamint a dunaföldvári Általános Iskola 20 éve – 1997-ben vette fel a Beszédes József nevét-, a híres vízépítő mérnök tiszteletére. A Mezőföldvíz Kft. jóvoltából minden osztály kapott két tájékoztató füzetet, amelyből nagyon hasznos ismertekre tehettek szert.

A Beszédes emlékév alkalmából Sződi Imre a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének volt elnöke igen különleges ajándékkal lepte meg iskolánkat. A „pocsolyatérkép” igazi kuriózum, melyet iskolánk aulájában helyeztünk el. Az átadás óta több osztály földrajz óráját segítette ez a térkép. A két Beszédes molinót is széleskörűen felhasználhatjuk rendezvényeinken.

Bicentenáriumi ezüst emlékérmet, valamint ajándékkönyvet vehettünk át Fehér Ferenctől, aki a Szent István Egyetem címzetes egyetemi docense és Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubja elnökhelyettese. Fehér Ferenc előadást tartott az iskola könyvtárában Beszédes József életéről, munkásságáról, ezt követően Fejér László által készített rövidfilmet láthattuk ugyanitt, a vízépítő mérnök pályafutásáról.

Az aulában kiállítást rendeztünk Beszédes munkásságáról, amit az előadások után, állófogadás kíséretében tekinthettek meg vendégeink.

Iskolai programunk végén iskolánk tanulói és pedagógusai koszorút helyeztek el az épület falán lévő emléktáblánál.

Ezen a napon a vízügyi szakma neves képviselői is vendégei voltak iskolánknak:
Fejér László a Magyar Hidrológiai Társaság Vízügyi történeti Bizottság vezetője,
Fehér Ferenc a Szent István Egyetem címzetes egyetemi docense és Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubja elnökhelyettese,
Lőrincz Károly a Nyugdíjas Vízitársulati Vezetők Klubjának elnöke,
Sződi Imre a Vízgazdálkodási Társulatok Országos Szövetségének volt elnöke.

Koszorúzás történt még Beszédes József Kossuth L. utcai házánál, a Beszédes szoborcsoportnál és a fehérvári utcai temetőben Beszédes sírhelyénél.


Iskolapad című műsorban szerepeltünk

Tovább a videóhoz
(Iskolánkra vonatkozó rész 5:36-nál kezdődik.)

Boldog iskola

Iskolánk csatlakozott a Boldog Iskola Programhoz három osztállyal (2.c, 3.a és 4.c osztályok) a 2016-2017. tanévben. A tanulók Boldogság órákon vesznek részt havi rendszerességgel, amelyeket tanítóik tartanak számukra. Ezen órák célja, hogy optimista gondolkodásra megtanítsák a gyermekeket.

A szeptemberi feladatuk hálatabló, és hálakuponok készítése volt. Rajz kategóriában szeptemberben a 3.a osztály lett a kiemelt csoport. Munkájuk megtekinthető a következő linkre kattintva:

Gyerekek munkái

boldogsagora_0011    boldogiskola_0011